vineri, 30 septembrie 2016

Ce citim in aceasta toamna - Omul de ianuarieOmul de ianuarie este cartea la care ma gandesc  de cateva luni si pe care nu am reusit sa o citesc inca.
Am descoperit-o in ultimele pagini ale unei reviste si am stiut ca trebuie sa ajunga in biblioteca mea neaparat si fara discutie.
Asa ca sunt nerabdatoare sa o citesc in aceasta toamna, stand cat mai confortabil in patul meu, savurand o cana cu ciocolata calda.
                                    

În Omul de ianuarie, vocea lui Jason Taylor, un băiat de treisprezece ani din cel mai liniștit sat din Worcestershire, este la fel de puternică precum cea a lui Holden Caulfield din romanul De veghe în lanul de secară. La începutul anilor ’80, în Anglia încă bântuită de spectrul Războiului Rece, maturizarea lui Jason se petrece sub auspiciile întâmplărilor dramatice care pun stăpânire pe întreaga lume – e totodată vremea recesiunii lui Margaret Thatcher, a muzicii celor de la Duran Duran, a taberelor de țigani nomazi ajunși și în satul Black Swan Green –, o lume șocantă, greu de înțeles pentru un adolescent. Dar adevăratul război este pentru Jason cel de acasă, din mijlocul familiei pe cale să se destrame, și de la școală, unde luptele dintre băieți sunt dure și lasă urme adânci asupra unei firi contemplative și sensibile ca a celui care publică versuri sub pseudonim. De la prima dezamăgire trăită când fata de care se îndrăgostește, Dawn Madden, îi întoarce spatele, și de la culpa morală resimțită când provoacă, fără intenție, un accident grav, Jason e prins într-o serie de întâmplări care sfârșesc prin a-i schimba definitiv perspectiva asupra lucrurilor și chiar viața.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...